Το οβιδοβόλο αυτό διαθέτει σωλήνα 105 χιλιοστών, ο οποίος είναι τοποθετημένος σε δίτροχο κιλλίβαντα με διαιρούμενα σκέλη σωληνωτού τύπου. Ο σωλήνας διαθέτει υδραυλικό σύστημα επανατάκτη και κλείστρο οριζοντίως ολισθαίνοντος κορμού.
Στο εμπρόσθιο μέρος και εκατέρωθεν του σωλήνα φέρει ασπίδια διαιρούμενου τύπου. Οι τροχοί του οβιδοβόλου είναι πνευστού τύπου επιτρέποντας τη ρυμούλκηση του όπλου με ταχύτητες 70 χιλιόμετρα/ώρα. Το βάρος του όπλου είναι 2100 Κιλά. Το οβιδοβόλο υπηρετείται από στοιχείο 7 ατόμων περιλαμβανομένου και του οδηγού του ρυμουλκού.
Στις μονάδες της Εθνικής Φρουράς το οβιδοβόλο Μ56 ρυμουλκείται από φορτηγά οχήματα τύπου STEYER της ΕΛΒΟ.
Τα σκοπευτικά συστήματα του οβιδοβόλου καλύπτουν όλες τις ανάγκες του πεδίου της μάχης και περιλαμβάνουν, πανοραμική διόπτρα με σκόπευση Χ 4, τετράντα, τηλεσκοπικό σκοπευτικό άμεσης σκόπευσης για αντιαρματική βολή με σκόπευση Χ 2.8, όλα τα πιο πάνω με σύστημα εσωτερικού φωτισμού για νυκτερινή σκόπευση.
Το οβιδοβόλο Μ56 χρησιμοποιεί τρεις τύπους πυρομαχικών :
1. Το εκρηκτικό βλήμα Μ1 με βάρος 15 Κιλά, το οποίο περιέχει εκρηκτικό βάρους 2.2 Κιλών και το οποίο βάλλεται με αρχική ταχύτητα 570 μέτρα ανά δευτερόλεπτο και στο οποίο εφαρμόζεται είτε κρουστικός πυροσωλήνας είτε πυροσωλήνας προσεγγίσεως με ρυθμιζόμενη χρονοκαθυστέρηση 0,05 δευτερολέπτων για εγκαιροφλεγείς βολές.
2. Το καπνογόνο εμπρηστικό βλήμα λευκού φωσφόρου Μ60 με βάρος 15,8 Κιλά στο οποίο εφαρμόζεται κρουστικός πυροσωλήνας η πυροσωλήνας με χρονοκαθυστέρηση παρόμοιου τύπου με τους πυροσωλήνες του βλήματος Μ1.
3. Το διατρητικό θώρακος Μ67 βλήμα τύπου HESH-T, με βάρος 10 Κιλά, το οποίο περιέχει εκρηκτικό βάρους 2,2 Κιλών, και το οποίο βάλλεται με αρχική ταχύτητα 670 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Το βλήμα αυτό μπορεί να βληθεί σε μέγιστο βεληνεκές 12 Χιλιομέτρων.
Το βλήμα αυτού του τύπου έχει διατρητική ικανότητα ως και 100 χιλιοστά πλάκας χάλυβα ευρισκόμενης υπό κλίση 30 μοιρών σε απόσταση 870 μέτρα το μέγιστο.
Τα οβιδοβόλα Μ56 θεωρούνται πλέον σαν πεπαλαιωμένης χρήσεως και τεχνολογίας όπλα, όπως όλα τα ρυμουλκούμενα πυροβόλα και οβιδοβόλα μικρών διαμετρημάτων και αναμένεται η αντικατάσταση από την Εθνική Φρουρά στο άμεσο μέλλον.
Οι Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί του Πυροβολικού της Εθνικής Φρουράς οι οποίοι εντάσσονται στις μονάδες οι οποίες διαθέτουν το οβιδοβόλο Μ56, είναι σχεδόν πλήρως οικειοποιημένοι με το όπλο, λόγω της εκπαίδευσης που υφίστανται στο παρόμοιο Αμερικανικού τύπου οβιδοβόλο Μ101, στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πυροβολικού του Ελληνικού Στρατού στο Μεγάλο Πεύκο στην Ελλάδα.