Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των Ψυχών και η Δέηση για την ανεύρεση των Αγνοουμένων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Οπλιτών του Πυροβολικού 2024

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 στο χώρο του Μνημείου Ηρώων Πυροβολικού, το ετήσιο Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών και η Δέηση για την Ανεύρεση των Αγνοουμένων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Οπλιτών του Πυροβολικού, που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι κατά τις επιχειρήσεις απόκρουσης της τουρκικής εισβολής του καλοκαιριού του 1974.

Την τελετή διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος μας, σαν απόδοση μέγιστης τιμής στους Ήρωες και αγνοουμένους του πυροβολικού, που έδωσαν της ζωής τους για τα ιδανικά της ελευθερίας ή ακόμη αγνοούνται.

Η μεγάλη παρουσία των συγγενών των ηρώων προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης. Η συγκλονιστική όπως πάντα παρουσία τους, υπομνήει σε όλους ότι η θυσία των δικών τους ανθρώπων θα πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση για τις επερχόμενες γενεές και φάρος στον αγώνα για απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Μετά το τέλος της θρησκευτικής τελετής ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων και αγνοουμένων πυροβολητών, ανάκρουση της Ελεγείας στο χαμένο πυροβολητή και κατάθεση στεφάνων. Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι στιγμές όταν οι μαυροφορεμένοι συγγενείς με τις φωτογραφίες των ηρώων στα χέρια τους κατέθεταν τα στεφάνια τιμής για τους δικούς τους ανθρώπους στις μαρμάρινες πλάκες με τα ονόματα των ηρώων.

Στην τελετή παρευρέθηκαν η εκπρόσωπος της Προέδρου της Βουλής βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Σάβια Ορφανίδου, εκ μέρους του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρήνειας κ. Χρυσόστομος, ο Υπουργός Άμυνας κ. Βασίλης Πάλμας, βουλευτές και εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο Αρχηγός Γ.Ε.Ε.Φ. Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο τέως Αρχηγός ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Διοικητής Πυροβολικού ΓΕΕΦ, Αξιωματικός εκπρόσωπος του Διοικητή της ΕΛΔΥΚ, Απόστρατοι Αξιωματικοί Πυροβολικού, εκπρόσωποι σωματείων και οργανώσεων, συμπολεμιστές των τιμωμένων ηρώων και μεγάλος αριθμός μελών και φίλων του Συνδέσμου μας.

Επιμνημόσυνες ομιλίες εκφώνησαν ο Υπουργός Άμυνας κ. Βασίλης Πάλμας και ο Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού κύριος Γιώργος Κοφτερός.

Privacy Policy Settings