Βαρώσια: Η περίκλειστη πόλη της Ευρώπης

Ένα ντοκιμαντέρ που θυμίζει και αφυπνίζει. Στόχος της παραγωγής και της επικοινωνίας του ντοκιμαντέρ είναι να γνωστοποιήσει σε διεθνές πεδίο το status quo που επικρατεί για 50 χρόνια στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων. Παράλληλα, να υπενθυμίσει σε όλους, πως τα Βαρώσια, από ένα σημαντικό μεσογειακό θέρετρο με έντονο πολιτιστικό χαρακτήρα το 1974, έχει μετατραπεί σε μια απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη για τους ευρωπαίους πολίτες της, μέσα σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Με συνεντεύξεις σημαντικών προσωπικοτήτων, το ντοκιμαντέρ (ιστορικό ντοκουμέντο), αναδεικνύει την άγνωστη περιπέτεια της περιφραγμένης πόλης των Βαρωσίων. Αποσκοπώντας στην ακριβή και επιστημονική καταγραφή των αδιαμφισβήτητων γεγονότων, το ντοκιμαντέρ επιδιώκει να ενημερώσει εμπεριστατωμένα τη διεθνή κοινότητα. Στόχος είναι να εγείρει την προσοχή των διεθνών οργανισμών, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της αλήθειας και στην ορθή καθοδήγηση της διαδικασίας αποφάσεων.
Η σύλληψη της ιδέας και η παραγωγή του είναι πρωτοβουλία του κ. Τώνη Τουμαζή σε συνεργασία με την ομάδα «Varosha Initiative” και την Green Olive Productions.

Δείτε το ντοκιμαντέρ πιο κάτω:

https://varoshaeu.com

Privacy Policy Settings